Scroll Top

Wie zijn wij?

Thuiszorg Helpende Hand is een slagvaardige thuiszorgorganisatie met gemotiveerd en goed gekwalificeerd personeel. In 1998 opgericht in Panningen om de zorg persoonlijker te maken. Dit uitgangspunt is alleen nog maar sterker geworden door de ontwikkelingen naar een zorg waar minuten schijnbaar belangrijker worden dan de mens.

De ‘mens’ is en blijft de focus voor ons gemotiveerde personeel. Onze medewerkers zetten zich dagelijks in om SAMEN met onze cliënten, hun partners, familie en mantelzorgers ervoor te zorgen dat zij het spreekwoordelijke stuur van hun eigen leven zolang mogelijk zelf in eigen hand kunnen blijven houden, op een verantwoordelijke manier.

Ons onderscheidend vermogen is dat wij oog hebben en blijven houden voor onze cliënt en hun directe omgeving. Wat is mooier om mensen zo lang mogelijk op een verantwoorde manier in hun ‘kracht’ te kunnen blijven zetten? De ‘zelfstandigheid’ van onze cliënt draagt bij aan een menswaardig bestaan.
 
Om de zorg permanent te kunnen blijven verbeteren zijn opmerkingen, verbetervoorstellen of anderszins, in samenspraak met onze cliënten niet alleen welkom maar ook noodzakelijk. Onze medewerkers maken er graag tijd voor vrij om samen met onze cliënten de zorg permanent te blijven verbeteren.

Het kan natuurlijk altijd (nog) beter. Spreek ons daar gewoon op aan, zodat wij in overleg met onze cliënten permanent kunnen blijven werken aan het optimaliseren van de zorg, waar U recht op heeft.

Thuiszorg Helpende Hand,

Yvonne van de Stay
Directeur

   

Missie: 

Stichting Thuiszorg Helpende Hand biedt ondersteuning in de vorm van zorg en/of huishoudelijke hulp om mensen zo lang mogelijk zelfstandig en verantwoord thuis te laten wonen.

Onze Visie: 

De wijze waarop de professionals van Thuiszorg Helpende Hand de hulp bieden is door een goede balans te waarborgen tussen persoonlijke betrokkenheid en professionele afstand.

Wij willen cliënten helpen richting te geven aan hun leven door zoveel mogelijk de zelfredzaamheid te stimuleren en te respecteren dat we te gast zijn in hun omgeving. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat cliënten het stuur van hun leven in eigen handen blijven houden en niet verder afhankelijk worden van zorg.

Waarbij we een gezamenlijke verantwoordelijkheid hebben.

We hanteren daarbij de volgende normen en waarden;

  • Respect voor elkaar
  • Vertrouwen en veiligheid
  • Open en eerlijke communicatie

Ons Werkgebied:

Om invulling te geven aan onze missie en visie bieden wij onze dienstverlening aan in de gemeenten Venlo, Beesel-Reuver en Peel en Maas.

 

Heeft contracten met: