Scroll Top

Vacature lid van de cliëntenraad

De organisatie:
Thuiszorg Helpende Hand is een slagvaardige moderne thuiszorgorganisatie met gemotiveerd en goed gekwalificeerd personeel. In 1997 opgericht in Panningen om de zorg ‘persoonlijker’ te maken. Dit uitgangspunt is alleen nog maar sterker geworden door de ontwikkelingen naar een zorg waar minuten schijnbaar belangrijker worden dan de ‘mens’. De ‘mens’ is en blijft de focus voor ons gemotiveerde personeel. Samen met onze cliënten zetten onze medewerkers zich dagelijks in om SAMEN met onze cliënten, hun partners, familie en mantelzorgers ervoor te zorgen dat zij het spreekwoordelijke stuur van hun eigen leven zolang mogelijk zelf in eigen hand kunnen blijven houden, op een verantwoordelijke manier.


Thuiszorg Helpende Hand levert thuiszorg, van ondersteuning bij het huishouden tot verzorging en verpleging.

De zorg heeft met grote veranderingen te maken: wetswijzigingen, veranderde financiering, bezuinigingen, krimp en  transitie naar zware zorg. Daarnaast wordt nog meer dan voorheen de samenwerking gezocht met naasten van cliënten en vrijwilligers. Het is belangrijk om vanuit cliënten mee te denken en mee te praten over deze veranderingen. De cliëntenraad heeft een belangrijke rol in het vorm geven van de medezeggenschap. Zo kunt u als lid van de cliëntenraad bijdragen aan een zo goed mogelijke zorg voor ouderen.

Inrichting Cliëntenraad (CR)

De CR geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de bestuurder. De CR vergadert 6 keer per jaar, 3 keer zelfstandig en 3 keer met de bestuurder. De Centrale Cliëntenraad wordt secretarieel ondersteund.

Profiel

Wij zoeken iemand die enige kennis en ervaring heeft over de actuele thema’s binnen de VVT zorg. Wij zoeken iemand die in staat is om vanuit de belangen van cliënten én vanuit de belangen van de organisatie te denken. Het is belangrijk dat u een verbinder bent.

Bereidheid om indien nodig enige scholing te volgen op het gebied van medezeggenschap.

Informatie

Voor nadere informatie over deze functie kan contact op worden genomen met de voorzitter via telefoonnummer:

Of per mail: 1.josjanssen@gmail.com

Voor de vergaderingen zal een reiskostenvergoeding betaald worden.