Alarmering

 

Veiligheid is een van de belangrijkste voorwaarden om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Met één druk op de knop is het mogelijk om hulp in te schakelen, dit is een geruststellende gedachte voor uzelf maar ook voor uw familie en naasten.

Wat houdt alarmering in:

Als u nog zelfstandig thuis woont en u bent op zoek naar een veilig gevoel, dan kunt u kiezen voor een alarmering.

Thuiszorg Helpende Hand werkt samen met Focus Cura, hierdoor heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor cAlarm Home van FocusCura. Door gebruikt te maken van deze alarmering kunt u met één druk op de knop, 24/7 overal in en om huis alarm inschakelen. Een veilig en gerust gevoel.

Deze personenalarmering draagt u gemakkelijk om uw hals of uw pols. U bent er nu verzekerd van dat er dag en nacht in geval van nood iemand kan komen helpen.

Wanneer u op de alarmknop hebt gedrukt, zal een medewerker van de zorgcentrale u te woord staan en u vragen waar ze u mee kunnen helpen. De hulp wordt zo snel mogelijk voor u ingeschakeld. Wie er bij u langskomt is afhankelijk van het abonnement.

U heeft twee keuzes in het abonnement voor alarmopvolging:

  • Sociale alarmopvolging
  • Professionele alarmopvolging

Sociale Alarmopvolging:

Kiest u voor sociale alarmopvolging dan wordt u bij alarmering geholpen door iemand die door u zelf is opgegeven als contactpersoon. Denk hieraan bijvoorbeeld aan een familielid, buren of vriend/kennis. Deze contactpersoon moet dan in bezit zijn van een sleutel van uw woning zodat deze na een oproep van de centrale bij uw woning naar binnen kan om u te helpen.

Professionele Alarmopvolging:

Wanneer u al wijkverpleging ontvangt van Thuiszorg Helpende Hand kunt er ook voor kiezen om professionele alarmopvolging te krijgen. U gaat dan in dit geval hulp krijgen van een professionele zorgmedewerker van Thuiszorg Helpende Hand. De centrale neemt dan contact op met uw wijkteam. De zorg voor de oproep wordt dan gedeclareerd bij de zorgverzekeraar via uw indicatie.

Via onderstaande knop kunt u zich aanmelden voor één van de twee alarmopvolgingen. U vindt hier ook meer informatie zoals de kosten, de mogelijkheden in verschillende alarmknoppen, etc.

Aanmelden Alarmering

Woningtoegang:

Bij professionele alarmopvolging moet de zorgverlener toegang hebben tot uw woning.

U kunt er voor kiezen om de sleutel te bewaren in een sleutelkluis. Een sleutelkluis kunt u zelf aanschaffen of huren, maar u kunt ook kiezen voor een gecertificeerde sleutelkluis via FocusCura.

U kiest dan voor “CKey Pin” of “CKey Pin Plus”op het aanmeldformulier.

Blijft u toch nog met vragen zitten, belt u dan gerust met Thuiszorg Helpende Hand op 077 – 307 11 70.

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

 

Algemene voorwaarden:

Voor het aansluiten van Professionele Alarmopvolging van Thuiszorg Helpende Hand gelden de volgende Algemene voorwaarden.

Algemene voorwaarden